Een nieuwe "Tacho Cloud"-klant liet via support@suivo.com weten dat er één of meerdere bedrijfskaarten werden opgestuurd.

Dan dienen volgende stappen in volgorde te worden uitgevoerd:

Customer Success (Frank, Dries, Nadia, Giedre, Yoni)

Stap 1. Tacho Cloud inschakelen voor klant

• Ga naar Suivo Backoffice -> "Search" -> "Customer" -> "View" -> "Module Configuration"
  • Zoek naar "Cloud Based Tacho Download", schakel deze optie in en druk rechts onderaan op "Save"
  • Als u ingelogd was (web.suivo.com), log dan uit en weer in.
  • De Tacho Download module kan gevonden worden bij "Vloot".
  • Voer in het ticket dat door de klant naar support werd gestuurd een notitie toe: "Tacho Cloud Module werd ingeschakeld."
  • Stuur ook een e-mail of een Teams-bericht naar de verantwoordelijke binnen het R&D Lab zodat zij de volgende stappen kunnen uitvoeren.

R&D Lab (Robert, Alain, Timo, Timmy)

Stap 2. Nieuwe bedrijfskaart registreren

Na ontvangst van de Tacho bedrijfskaart(en) dienen volgende 2 handelingen uitgevoerd te worden op de R&D Lab computer:

1. De kaart-id ophalen

• Plaats de bedrijfskaart in de kaartlezer.
  • Voer “ReadCompanyCardID.py” script uit dat op het bureaublad staat.
  • Kopieer de kaart-id die wordt weergegeven in de uitvoer van het script.

2. Bedrijfskaart registreren op Suivo

• Ga naar Suivo Backoffice -> Zoek een "Admin user" -> Log als de "Admin user" in.
  • Ga naar “Vloot” -> “Tacho download” -> “Instellingen” -> “Company cards” -> “Add new”

“Cardinfo” tab:

Vul de bedrijfskaartgegevens in:

• kaart-ID (= plak de ID uit het ReadCompanyCardID.py script) +
  • "geldig van" en "geldig tot"
  • kaartnaam.

Sla dit tabblad eerst op. Na het opslaan wordt het tabblad "Assets" zichtbaar.

“Assets” tab:

Als het bedrijf meer dan 1 bedrijfskaart heeft, koppel de kaart dan aan de juiste groep voertuigen.

Is er nog geen groep ingesteld dan kan je er zo één maken:

• Ga naar “Admin” -> “Groepen”. Bij de “Assets” tab, maak een nieuwe groep aan.
  • Voer een naam in voor deze groep en selecteer alle onderdelen die moeten behoren tot deze groep.

Stap 3. Plaats de kaart in het kaarthotel

• Plak een label op de bedrijfskaart met de naam van het bedrijf erop (zie bestaande kaarten als referentie).
  • Steek de kaart in de eerstvolgende beschikbare slot (vraag Robert om de sleutel van het kaarthotel).
  • Begin links vooraan en vul elke rij van voor naar achter.
  • Begin een nieuwe rij (van links naar rechts) als de vorige rij vol is.
  • Als je de kaart er verkeerd instopt, gaat het rode lampje aan de voorkant van het schuifblok branden.
  • Als je het blok op de juiste manier plaatst, gaan er geen lampjes branden.

Stap 4. Herstart de mini-pc

Het script maakt een inventaris van alle kaarten wanneer het wordt gestart. Daarom moet het opnieuw worden gestart na elke wijziging in de hardwareconfiguratie. De eenvoudigste manier om dit te doen is door de mini-pc opnieuw op te starten. Het script wordt automatisch gestart na een herstart. Om dit te doen:

• Zet de monitor onder het kaarthotel aan.
  • Pak het draadloze toetsenbord dat zich in het kaarthotel bevindt (en zet het aan)
  • Log in (referenties Robert)
  • Typ "reboot".
  • De pc zal herstarten (en het script zal automatisch op de achtergrond worden gestart)
  • NIET opnieuw inloggen.
  • Zet de monitor uit
  • Schakel het toetsenbord uit en leg het terug in het kaarthotel
  • Sluit het kaarthotel af (en geef de sleutel terug aan Robert)
  • Voer in het ticket dat door de klant naar support werd gestuurd een notitie toe: "Bedrijfskaarten geplaatst en toegevoegd in back office"
  • Stuur ook een e-mail of een Teams-bericht naar de verantwoordelijke binnen het Customer Success Team zodat zij de volgende stappen kunnen uitvoeren.