Simulatie aanmaken

Ga naar Planning/Simulaties.

Het maken van een simulatie verloopt via een stappenplan:

Stap 1. Hoofdprogramma

• Simulatienaam - unieke naam -  alfanumeriek zonder spaties - vereist

LET OP! het is niet toegelaten om dezelfde naam te geven aan meerdere simulaties.

• Begindatum - de eerste datum van de simulatie

• Einddatum - de laatste datum van de simulatie

LET OP! maximum periode voor de simulatie is.... zoveel dagen..

•  Rijtijd berekenen - activeer deze optie indien je de rijdtijd in berekening van de planning

Stap 2.  Resource

Resources zijn de voertuigen/assets die de opdrachten zullen uitvoeren.

Je kan de resources in de simulatie op 2 manieren gebruiken:

Uploaden via Excel data:

De resources via Excel data kunnen enkel gebruikt worden binnen een simulatie. Een simulatie met de resources uit de Excel data kan niet gepubliceerd worden voor de live planning.

Selecteren via Suivo Resources:

Indien je de Suivo assets als resources wilt gebruiken, dien je eerst de instellingen van de assets aan te passen.

Stap 3. Activiteiten

Hier kan je de activiteiten selecteren die tijdens deze simulatie uitgevoerd moeten worden. Je kan de activiteiten via Excel uploaden of selecteren uit de aangemaakte activiteiten.

Een simulatie met de activiteiten die opgeladen zijn via Excel kan niet gepubliceerd worden voor de live planning.

Stap 4. Overzicht

Kijk alles nog eens na en klik op het "Opslaan" knop.