Benodigdheden:

• ADB geïnstalleerd op uw pc (installatie)
  • Google USB Drivers (drivers)
  • Het toestel in ontwikkelaarsmodus zetten

Het Toestel in ontwikkelaarsmodus zetten:

Om de opties voor ontwikkelaars in te schakelen, ga je naar Instellingen > Over de telefoon > Build-nummer, waarna je ongeveer tien keer op het build-nummer moet drukken. Vervolgens verschijn de sectie ‘opties voor ontwikkelaars’ in de lijst met secties onder Instellingen.

Deze stappen zijn nodig sinds Android 4.2 Jelly Bean, omdat gebruikers die normaliter de ontwikkelaarsopties niet gebruiken soms instellingen in- of uitschakelden waardoor hun telefoon of tablet niet meer soepel werkte.

Daardoor zijn de ontwikkelaarsopties alleen beschikbaar via een speciale manier, waardoor er niet meer ‘zomaar’ mee kan worden gespeeld.

Tik op "Opties voor ontwikkelaars"> Schakel "Opties voor ontwikkelaars inschakelen" en "USB-foutopsporing" in.

Hoe ADB in te stellen op Microsoft Windows:

1. Download het Android SDK Platform Tools ZIP-bestand voor Windows.
  2. Pak de inhoud van dit ZIP-bestand uit in een gemakkelijk toegankelijke map (zoals C:\platform-tools).
  3. Open Verkenner en blader naar waar u de inhoud van dit ZIP-bestand hebt uitgepakt.
  4. Open een opdrachtprompt/terminalinstantie uit dezelfde map als dit ADB-binaire bestand. Dit kunt u doen door Shift ingedrukt te houden en met de rechtermuisknop in de map te klikken en vervolgens op Open het opdrachtvenster hier of Open het PowerShell-venster hier te klikken. Windows 11-gebruikers zouden Openen in Terminal moeten zien in het contextmenu dat met de rechtermuisknop klikt, zonder zelfs maar op de Shift-knop op het toetsenbord te drukken. Open hier het PowerShell-venster, klik met de rechtermuisknop op het contextmenu Windows
  5. Verbind uw smartphone of tablet met uw computer met een USB-kabel. Wijzig de USB-modus naar de modus “bestandsoverdracht (MTP)”. Sommige OEM's hebben dit wel of niet nodig, maar het is het beste om het gewoon in deze modus te laten staan voor algemene compatibiliteit.
  6. Voer in het opdrachtprompt/terminalvenster de volgende opdracht in om de ADB-daemon te starten:
  7. adb devices
  8. Op het scherm van uw telefoon zou u een prompt moeten zien om USB-foutopsporingstoegang toe te staan of te weigeren. Uiteraard wilt u USB-foutopsporing toegang verlenen wanneer daarom wordt gevraagd (en tik op het selectievakje Altijd toestaan als u die prompt nooit meer wilt zien).
  9. Sta USB-foutopsporing toe vanaf een pc
  10. Voer ten slotte de opdracht uit stap 7 opnieuw in. Als alles succesvol was, zou u nu het serienummer van uw apparaat moeten zien in de opdrachtprompt (of in het PowerShell-venster).
  11. adb-apparaten onder Windows Terminal
  12. U kunt nu elke ADB-opdracht op uw apparaat uitvoeren!

Oplossing van de tijds-instelling:

adb shell settings put global auto_time 1

Configureer vervolgens een NTP-server via de MDM