Wat is een IButton:

Een "iButton" (ook wel dallaskey genoemd) is een goedkope, kleine en draagbare identificatiesleutel die lijkt op een horlogebatterij of een knop. Een iButton heeft geen batterij nodig en heeft geen bewegende delen en is daarom zeer betrouwbaar. Hij wordt meestal in een plastic sleutelhanger gestoken voor gemakkelijke toegang en gebruik. Het iButton-apparaat wordt gevoed door het in een iButton-lezer te steken en verzendt vervolgens zijn unieke identificatienummer via het "1-draads" protocol.

A group of colorful keychains
Description automatically generated