Om toestellen laten gebruik te maken van de managed playstore. Voeg de volgende configuratie toe aan het profiel van de klant.

Klik op "+".

Selecteer "always update".

Save

Save and assign (aan de klantgroep waarvoor je de configuratie maakt)

Indien de toestellen werden "enrolled" met managed google play, ben je nu klaar om App Policies toe te voegen. Zie: https://servicedesk.suivo.com/a/solutions/articles/60001101692?lang=nl&portalId=60000016277

Indien de toestellen eerder werden uitgeleverd en er nog geen google play actief is. volg je de onderstaande procedure.

Ga naar de toestellen van de klant (dit moet je toestel per toestel doen)

Als je het volgende ziet staan onder Device Details, is het toestel niet verbonden met google play:

Klik op de 3 bolletjes bovenaan en zoek naar "reset account"

Als dit goed verloopt ziet het gedeelte "android enterprise" er als volgt uit:

De toestellen zullen nu automatisch de instellingen van de app policy toepassen en "mandatory" applicaties uit de appstore downloaden en up-to-date houden.