Een relatief snelle manier om eventuele problemen met de mobiele toestellen op te lossen is om deze toestellen even te laten verbinden met Wi-Fi.
Als er geen firewall op het netwerk zit, mag dit ook gewoon met de klant zijn eigen Wi-Fi verbinding. Indien je niet zeker bent of er een firewall is, dan ben je beter om een hotspot op te zetten.

Deze hotspot kan ook worden geactiveerd op andere tablets. Als deze vrachtwagen vervolgens naast een andere vrachtwagen komt te staan kan de andere vrachtwagen van deze internetverbinding gebruik maken om zichzelf te herstellen.

Een korte toelichting in verband met het opzetten van een hotspot op Android:

Afhankelijk van je toestel moet je de volgende stappen doorlopen:
  1. Druk op Apps > Instellingen > Draadloos en Netwerk > Tethering en draagbare hotspot > Instell. draagbare Wi-Fi hotspot.
    OF: Druk op Apps > Instellingen >  Verbindingen > Tethering en draagbare hotspots/Tethering en Mobiele hotspots > Mobiele hotspots.
  2. Schakel hier Draagbare/Mobiele Wi-Fi hotspot in.
  3. Stel eventueel een wachtwoord en netwerknaam in. netwerknaam= "suivoconfig" wachtwoord = "suivoconfig"
  4. De tablets kennen dit netwerk en wachtwoord, dus als de Wi-Fi aanstaat op de tablet zullen deze hier automatisch mee verbinden.

Persoonlijke hotspot configureren op IPhone
  1. Ga naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' > 'Persoonlijke hotspot' of 'Instellingen’ > 'Persoonlijke hotspot'.
  2. Tik op de schuifknop naast 'Anderen mogen verbinden'.
  3. Er zal nu een netwerknaam aangemaakt worden "IPhone van xxx" en het wachtwoord zal worden weergegeven.
  4. De tablets kennen dit netwerk en wachtwoord niet. Dus dit moet je op de tablet ingeven zoals je met een Wi-Fi verbinding zou verbinden.