Een passieve tag is een QR code die informatie weergeeft van het gescande asset dmv de "asset manager app"

Stap 1: Open de Asset Manager App

Open de Asset Manager App en controleer of de huidige Voorraad/Kost locatie overeenstemt met de locatie waar je actief bent.

Dit is belangrijk daar het asset dat je gaat koppelen met de passieve tag wordt na activatie toegewezen aan de geselecteerde voorraad/kost locatie.

Als er geen stock of kostlocaties aanwezig zijn dan selecteer je GPS POSITIE

Als de locatie niet overeenstemt met de locatie waar de werknemer zich bevindt dan toont de app zelf een suggestie van meerdere locaties in de buurt. Selecteer de juiste locatie.

Stap 2: Scan QR code van de passieve tag.

2.1 Werkwijze via een smartphone of tablet

Selecteer "Code scannen"

De camera functie van het toestel wordt geopend en de QR code wordt gescand

2.2 Werkwijze via een professionele scanner

De Asset Manager App" kan ook werken op een professionele scanner zoals vb een PM75 of PM90

Het voordeel van het werken met een prof. scanner is dat er kan gewerkt worden in moeilijke omstandigheden zoals vb weinig licht. Er moet nl geen auto focus zijn van de camera om de QR code te scannen.

Activeer de scanfunctie van het toestel en scan de QR code

Stap 3: Koppel asset aan QR code

Na het scannen van de QR code wordt onderstaande boodschap getoond.

Na een 3 tal secondes verdwijnt de boodschap en kan je de QR code koppelen aan een asset of verbruiksgoed

Selecteer "Koppel aan asset"

Als er "Types" gekend zijn in het platform dan worden die getoond zoals in onderstaand voorbeeld.

Je kan het "nieuwe asset" direct toewijzen aan het juiste type.

Selecteer het "Type" waar het asset toe behoort.

In dit voorbeeld selecteren we "Gereedschap".

Onder het "Type" Gereedschap zijn nog enkele subtypes gekend. Indien van toepassing selecteer het juiste type.

In dit voorbeeld wordt er een asset gekoppeld aan het Type "Boormachine".

Na selectie van het juiste type worden de assets opgelijst die nog niet gekoppeld zijn aan een QR code.

Opmerking:

Het is mogelijk om alle assets + eventuele attributen op voorhand in te laden in het Suivo web platform via de import functie. (zie procedure .......).

In dit voorbeeld gaan we het asset aanmaken via de app.

Selecteer "Creër een nieuwe asset"

Aanmaken:

In het getoonde scherm kan je als gebruiker volgende items toekennen:

• Omschrijving
  • Foto toewijzen
  • Attributen invullen

Selecteer "Opslaan" om het asset te bewaren.

Herhaal bovenstaande procedure om andere passieve tags te koppelen.