Een assetstatus kan gewijzigd worden op volgende manieren:

• manueel in het Suivo platform
  • manueel via de Asset Manager App
  • automatisch indien een event moet uitgevoerd worden
  • bij het uitvoeren van een transfer of inventaris
  • .....

Opgelet: om een assetstatus te wijzigen dien je te beschikken over de juiste rechten. Dit kan via profielbeheer ingesteld worden.

Manueel assetstatus wijzigen via de Admin module:

Ga naar Admin -> Assets en wijzig het asset, mouse over en selecteer potlood,

Selecteer de tab "Assetstatussen" (opm. naargelang de opties kunnen er minder tabs zichtbaar zijn)

Selecteer "+ Assetstatus" toevoegen.

Je kan optioneel een datum in de toekomst aanduiden zodat automatisch op die datum de statuse wijzigt.

vb een voertuig wordt verkocht op x datum dan kan je dit op voorhand al ingeven met als assetstatus "Uit Dienst".

Selecteer "Status" en alle beschikbare statussen worden getoond.

Klik de status aan die je wenst en selecteer nadien "Opslaan".

Selecteer Opslaan en klik nadien op "Verstuur". De status wordt onmiddellijk aangepast.

Vb na wijziging in lijstweergave

Manueel assetstatus wijzigen via de Live Tracking module