Een aSR tag die wordt uitgeleverd is nooit actief. Dit om de batterij te sparen van de tag.

Via NFC van je mobiel apparaat kan je een configuratie schrijven naar de aSR.

Onderstaande procedure is een activatie via een Android apparaat.

Stap 1: Is NFC reader actief?

Controleer op het mobiele toestel of de NFC reader actief is.

Stap 2: Hoe activeer ik een aSR tag

Open de assetmanager app en hou de aSR tegen de NFC reader van het toestel.

De aSR tag wordt herkend en weergegeven zoals hieronder.

Na enkele seconden verschijnt onderstaand scherm.

Selecteer "Configuratie schrijven".

De gebruiker kan een keuze maken uit verschillende configuraties.

Selecteer "Activatie aSRx"

Hou de aSR tegen de NFC reader om de configuratie weg te schrijven.

De configuratie wordt weggeschreven. De kans bestaat dat tijdens het wegschrijven de connectie even wegvalt maar deze wordt terug automatisch hersteld tot dat de volledige configuratie op de aSR tag staat.

Na activatie wordt onderstaand scherm getoond.

Je hebt als mogelijkheid om de tag onmiddellijk te linken aan een asset of je kan de procedure herhalen voor de andere aSR tags te activeren.

Stap 3: Hoe koppel ik een aSR tag