Nadat door het Customer Success Team alles in orde werd gezet op de backend, wordt de module "Tacho Download" beschikbaar in het menu: "Vloot - Tacho Download":

We komen in het standaard menu terecht waar we een overzicht krijgen van:

• Voertuigen
  • Personen

Met een overzicht van actieve, inactieve en assets met waarschuwingen.

Door rechts bovenaan op de knop "Instellingen" te klikken kunnen we volgende zaken opzetten:

• Bedrijfskaarten
  • Externe opslaglocaties
  • Meldingen

Bedrijfskaarten

Hier kunnen één of meerdere bedrijfskaarten worden toegevoegd.

Bij opstart van "Tacho Cloud" en na ontvangst van de bedrijfskaart(en) zal het Suivo Customer Success Team deze reeds gaan toevoegen in het Suivo Platform.

Indien er meerdere bedrijfskaarten zijn, dan dient er met voertuig groepen gewerkt te worden. Is er nog geen groep ingesteld dan kan je er zo één maken:

• Ga naar “Admin” -> “Groepen”. Bij de “Assets” tab, maak een nieuwe groep aan.
  • Voer een naam in voor deze groep en selecteer alle onderdelen die moeten behoren tot deze groep.
  • Bij "Commentaar" zet je "Tacho Cloud", zo is het duidelijk dat deze groep daarvoor gebruikt wordt.
  • Per groep voeg je dan nog de correcte voertuigen toe.

Externe opslaglocaties

In het menu "Externe opslaglocaties" kan een FTP of SFTP verbinding worden opgezet. Deze verbinding gaat ervoor zorgen dat de gedownloade DDD-bestanden niet enkel bewaard worden op de Suivo server, maar ook verzonden worden naar een door de klant gekozen locatie op de eigen server.

Een firewall kan deze communicatie blokkeren, dus is het aangewezen om volgende IP-adressen toe te voegen aan de whitelist van de firewall:

• 35.189.221.2
  • 35.233.44.88

Alhoewel zowel FTP als SFTP kunnen worden ingesteld, is het aangeraden om voor het meer beveiligde SFTP te kiezen!

Meldingen

Onder dit menu kunnen twee type meldingen worden ingesteld:

• Een melding die een e-mail stuurt als de kaart bijna gaat vervallen.
  • Een melding die een e-mail stuurt als een DDD-bestand niet kon opgehaald worden.